Oskari Lahtinen


Oskari Lahtinen is a psychologist from Turku (PhD) and works at the INVEST Flagship at the University of Turku. Oskari’s critical and personal book on mindfulness, “Onko mindfulnessista mihinkään?” (“Is mindfulness good for something?”), will be published in the spring 2024 and can already be pre-ordered. Oskari has developed the Tita mindfulness course for high schools and vocational schools. Oskari’s research has been presented, for example, in this article in Helsingin Sanomat (HS). When Oskari had free time (before parenthood), he was involved in improvisational theater, played and composed in Tomato Tomato, sang in the ÅSMA choir, and hosted the Mielestämme podcast.

Oskari Lahtinen on turkulainen psykologi (PsT) ja työskentelee Turun yliopiston INVEST-lippulaivassa. Oskarin mindfulnessia käsittelevä kriittinen ja henkilökohtainen kirja Onko mindfulnessista mihinkään? ilmestyy keväällä 2024 ja sen voi jo tilata ennakkoon. Oskari on kehittänyt lukioissa sekä ammattikouluissa käytettävän Tita-mindfulnesskurssin. Oskarin tutkimusta on esitelty esimerkiksi tässä Hesarin jutussa. Kun Oskarilla oli vapaa-aikaa (ennen vanhemmuutta) hän harrasti improteatteria, soitti ja sävelsi Tomato Tomato-yhtyeessä, lauloi ÅSMA-kuorossa ja juonsi Mielestämme-podcastia.

3 vastausta artikkeliin “Oskari Lahtinen”

  1. Dear Dr Oskari Lahtinen,
    I have invited you to our Fiction Book Club as a Guest Speaker (Zoom) to talk about your research on meditation and your recent scale to measure social justice attitude. Please spare any Saturday or Sunday for the YouTube Livestream session in English language.
    Warm wishes,
    Jamshed Arslan, Pharm D, PhD

  2. Kivaa et Mielestämme jatkuu <3

    Vaikka se kiltti lääkäri jäikin pois. Mut sä vaikutat kans itsepäiseltä niin ettet suostu tinkimään totuuden etsimisestä(totuus on kyl nykyään tahrittu sana kun se liittyy niin vahvasti populistisen oikeiston hörhöihin…) joten odotan innolla näkemyksiäsi nykyihmisten mielestä ja siihen vaikuttavasta kulttuurista.

    Oon seurannu länsimaalaista kulttuuria ehkä viitisen vuotta kun huomasin et nettikeskustelut vuotaa lihamaailmaan etenkin sosiaalisen oikeuden jutuissa. Jäi mieleen se miten tää lääkäri koki ettei halua sanoa mielipiteitään kun voi saada niin ikävää kohtelua.

    Hurjaa et filosofitkin on hiljaa henkisen sukupuolen aihepiiristä vaik on just sellasta kryptistä hähmää johon ihmiskunta kerrankin tarvitsis niitä. Suomessakin omaksuttu niin vahvasti jenkkien woke-kelat et meiän filosofit ei haluu sabotoida uraansa mikä on aika karu juttu huomata kun maailma voi muokkautua tosi nopeesti negatiivisella tavalla.

    Se ammatti on kyl vaikees tilanteessa kun melkeen kaikki duunit on yliopistossa…

    Koitin ettiä sun twitteriä ja päädyin tänne ja oli hauska huomata et sul on näköjään reilusti kirjoituksiakin aiheesta. Siistiä nähä enemmän suomalaisten näkökulmaa tähän globaalin enkkumaailman kulttuurisoppaan kun niin iso osa on jenkki-/brittiperspektiivistä.

    Ainakin sellaesta laajemmasta "tiedevasemmisto" perspektiivistä johon ite kuulun. Olit kans huomannu keskustan hörhöytymisen(weinstein ym.) joten tuskin uppoot liian syvälle populistiseen "antiwokeismiin".

    Joka on ainakin mulle haastava juttu välttää kun jeesustelevat vasemmistolaiset on niin sietämättömiä vaikka koenkin olevani tavallaan äärivasemmalla. Kun uskon et pitkäl aikavälillä ois hyvä kulkea sosiaalidemokratiasta automaation mahdollistamaan niukkuudenjälkeiseen utopiaan jossa ihmiset on vapaita tekemään mitä haluaa kunhan ei riko muiden oikeuksia.

    Oon kyl yllättyny siitä kuinka suoraan amerikan kulttuurisota on levinny länteen ja miten meiän julkinen keskustelu on jo nyt osittain korvautunu "woke vs. trumpistit" suomiversiolla. Meilläkin onkjo vedetty aika vahvat linjat valtapuolueissa.

    Jotka musta asettuu hyvin woke vihervasemmistoon(vihreet, vasemmisto ja SDP) ja populistiseen oikeistoon(persut ja nyt kokoomus joka on populistisoitunut paljon ja tosi samanlaisissa anti-woke keloissa).

    Keskusta ei oo viel samal tapaa värvätty mut koen et sitä ei oikeen voi sanoo kehuna vaan lähinnä ne on edelleenkin niin paljon aikaa jäljessä et vältti vahingossa ainakin tostaiseksi tän polarisaation.

    En tiedä tän kommenttikentän varsinaista funktiota mut kiitos kun oot hyvä osa kulttuuria ja kiva mahdollisuus lisätä oman simulaation tarkkuutta. En oo ite ihan yhtä buddhapilled kun uskon et hedonisen juoksumattopelin voi voittaa järkevällä positiivisten kokemusten hakemisella.

    Etenkin merkityksellisyyden tunnetta tuottavat aktiviteetit on tosi tärkeetä kamaa hyvän hedonismiekonomian dieetissä. Ja vaikeustaso helpottuu paljon jos on terve ja liikkuu tarpeeksi.

    Nykyelämässä on kans kauheesti monille näkymätöntä haittaa kun ympäristö ei oo sopusoinnussa meiän vaistojen kanssa. Ja jos elää "lajityypillisempää" elämää niin on paljon helpompi olla onnellinen.

    Toki se on tosi haastavaa jos kiinnostaa osallistua viralliseen byrokratiaan eikä oo miljonääriperijä. Ja jos liian moni "villintyy" pois meiän kulttuurista niin tapahtuu ikäviä juttuja joten ois tärkeetä saada kulttuuria ja sitä kautta fyysistä maailmaa paremmin meille sopivaksi.

    Hyvää syksyä Oskari ja toivottavasti tuuttaat ulos enemmän kamaa kun mielestämme on aika top tier kontenttia. Etenkin kun en oikeen oo törmänny vastaavaan yhdistelmään eri elementtejä joten ei oo korvikkeita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *